Прегрнати Алпите за пациентите со Пулмонална Хипертензија

Искачени уште три врва и подадена рака со подршка за борбата на пациентите со Пулмонална Хипертензија. Triglav 2864m,Gran Paradiso 4061m,Zumsteinspitze 4563m. Секој здив за овие пациенти значи предизвик. Голем предизвик […]

Кавадаречкиот Маратон Подршката во борбата за видливост на пациентите со Пулмонална Хипертензијa

Подршката во борбата за видливост на пациентите со Пулмонална Хипертензија не е само 5 Мај. Постојано наши драги пријатели се со нас.Овој пат за нас ,за навремена дијагноза ,за третман,за […]

Остани без здив Алпи 2018

Група ентузијасти ,авантуристи,храбри ,хумани луѓе кои останаа без здив на Алпите и го развиореа нашето знаме ОСТАНИ БЕЗ ЗДИВ ЗА ПХ пациентите. Ви Благодариме што не правите видливи .Благодариме што […]

Искачен Црн Камен со поддршка за луѓето со пулмонална хипертензија

  Тука сме како поддршка на луѓето со ретки болести, особено за нашите пријатели заболени од пулмонална хипертензија или белодробни заболувања, рече Игновски. Блаже Дарудов25/06/2018 Фото: Зоран Игновски     […]

Планинарски Спортски Клуб КОЖУФ Гевгелија го искачи највисокиот врв на балканот, врвот Мусала 2925м

16 члена екипа на Планинарски Спортски Клуб КОЖУФ Гевгелија го искачи највисокиот врв на балканот, врвот Мусала 2925м. кој се наоѓа на планината Рила во Бугарија. Планинарите го искачија врвот […]

ЗЕМИ ЗДИВ ЗА ЖИВОТ, ПЛАНИНАРСКА АКЦИЈА ЗА ПОДДРШКА НА БОЛНИ ОД РЕТКАТА БОЛЕСТ БЕЛОДРОБНА ХИПЕРТЕНЗИЈА

Триесетина планинари викендов се искачија на врвот Љута од планината Кадиица, регионот на Азот. Членовите на планинарските друштва Чеплес, Металург и Пелистер од Велес, Битола и Скопје во организација на […]

Uncategorized

Прв меѓународен курс за Пулмонална Хипертензија

Прв меѓународен тренинг за пулмонална хипертензија спонзориран од PHA Europe и финансиран од UT. На 20 и 21 ноември 2017 година, со поддршка на меѓународната организација за Пулмонална Хипертензија ПХЕвропа […]

Uncategorized

Со златен медал за ПХ пациентите -шампионките на Бадел

Овој викенд младите надежни кошаркарки Бадел-Скопје станаа шампиони и добија златен пехар и златни медали. Големината на човекот се гледа по големината на срцето хуманоста и желбата да се помогне. […]