# GlobalWave4PH-Бидете креативни!

Приклучете се во Фото кампања на социјалните медиуми со цел да се подигне свеста за Пулмоналната Хипертензија,да се покаже единство за луѓето што живеат со Пулмоналната Хипертензија за зајакнување на поддршката на здруженијата за Пулмоналната Хипертензија од целиот свет.

Што и зошто?

World PH Day Global Wave е дизајнирана кампања за социјалните медиуми со цел да се подигне свеста за Пулмоналната Хипертензија,да се покаже единство за луѓето што живеат со Пулмоналната Хипертензија за зајакнување на поддршката на здруженијата за Пулмоналната Хипертензија од целиот свет.

ПХ здруженијата ве охрабрува сите да направите слики или видеа со рацете во форма на пеперутка и да ги објавите на Фејсбук, Твитер и Instagram со користење на хаштаг # GlobalWave4PH притоа номинирајте пријатели или некој од семејство да се приклучи.

Пеперутка може да се прикаже на забавен начини како сенка од раце, пораки напишани на дланките и сликани раце.

Бидете креативни!

One thought on “# GlobalWave4PH-Бидете креативни!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *