Се ближи Светскиот ден на пулмонална хипертензија,5 Мај која има за цел да ја подигне свеста за оваа ретка болест и да се фокусира на важноста на раното откривање на болеста, раната дијагноза  помага во подобрувањето на квалитетот на животот и животниот век на пациентите.
Здруженија ширум светот организираат и учествуваат на разни спортски настани, каде здрави луѓе се вклучени во спортот, наместо на пациенти . Оваа година, Здружението наМакедонија  4-та година по ред го одбележува овој ден.

“Остани без здив за пулмонална хипертензија.”на скопски Маратон

И оваа година со помош на организаторите на Скопски Маратон , пријатели и сите оние кои сакаат да се подигне гласот и разбуди свеста кај народот , медицинскиот персонал,институциите за здравство ,ќе се обидеме да достигнеме до нашата цел.
Рана Дијагноза ,Третман, Воздух за пациентите кој секој ден се борат за здив.

Скопски Маратон 2016:

*Скопски Маратон *1 *Скопски Маратон*2 *Скопски Маратон*3 

*Скопски Маратон*4 *Скопски Маратон*5

Помогнете ни да ДИШЕМЕ !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *