Месецот Мај беше посветен за подигање на свеста за постоење на ретката болест Пулмонална Хипертензија.

Под мотото Остани без здив за пациентите со Пулмонална Хипертензија женскиот ракометарен клуб „Гевгелија“од Гевгелија своите натпревари во тековниот месец ги посвети за нашата кауза.Останувајќи без здив и со чисти победи младите девојки ги освоија натпреварите.

Горди сме што имаме такви хумани срца кои не себично ја покажуваат својата големина,своето големо срце.

Ви благодариме девојки што направивте да бидеме видливи ,ви благодариме што трчавте,победивте за нас,ви благодариме што дишевте за нас.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *