Овој викенд младите надежни кошаркарки Бадел-Скопје станаа шампиони и добија златен пехар и златни медали.

Големината на човекот се гледа по големината на срцето хуманоста и желбата да се помогне.

Благодарение на нивниот тренер и наставник г-ѓа Анета Глигорова,пациентите со Пулмонална Хипертензија беа видливи пред пошироката публика.

 

Ние,пациентите не можеме да бидеме активни ,не можеме да бидеме кошаркари ,не можеме да трчаме па дури ни пешачиме ,со вас ние дишеме и се надеваме. Ви Благодариме ѕа уште една надеж за живот ,за лекови ,за навремена дијагноза.

  

 

Едноставно Благодариме и да освоите уште многу победи и медали на кои ние ќе се гордееме.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *