16 члена екипа на Планинарски Спортски Клуб КОЖУФ Гевгелија го искачи највисокиот врв на балканот, врвот Мусала 2925м. кој се наоѓа на планината Рила во Бугарија.
Планинарите го искачија врвот под мотото ОСТАНИ БЕЗ ЗДИВ за пациентите со Пулмонална (Белодробна) Хиперензија.

Image may contain: 1 person, smiling, mountain, sky, outdoor and natureImage may contain: 2 people, people smiling, people standing, cloud, sky, outdoor and nature

Image may contain: 3 people, people smiling, people standing and outdoor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *