WPHD Global Wave

Приклучете  се во  Фото кампања на социјалните медиуми со цел да се подигне свеста за Пулмоналната Хипертензија,да се покаже единство за луѓето што живеат со Пулмоналната Хипертензија за зајакнување на поддршката на здруженијата за Пулмоналната Хипертензија од целиот свет.

Што и зошто?

World PH Day Global Wave е дизајнирана кампања за социјалните медиуми со цел да се подигне свеста за Пулмоналната Хипертензија,да се покаже единство за луѓето што живеат со Пулмоналната Хипертензија за зајакнување на поддршката на здруженијата за Пулмоналната Хипертензија од целиот свет.

ПХ здруженијата ве охрабрува сите да направите слики или видеа со рацете во форма на пеперутка и да ги објавите на Фејсбук, Твитер и Instagram со користење на хаштаг # GlobalWave4PH притоа номинирајте пријатели или некој од семејство да се приклучи.

Пеперутка може да се прикаже на забавен начини како сенка од раце, пораки напишани на дланките и сликани раце.

Бидете креативни!

Повеќе на нашата Фејбук Фан страна:

 https://www.facebook.com/pg/PHMacedonia/photos/?tab=album&album_id=1886341728255699

https://www.facebook.com/pg/PHMacedonia/photos/?tab=album&album_id=1890263534530185