Uncategorized

ЖРК ГЕВГЕЛИЈА Останаа Без Здив за пациентите со ПХ

Месецот Мај беше посветен за подигање на свеста за постоење на ретката болест Пулмонална Хипертензија. Под мотото Остани без здив за пациентите со Пулмонална Хипертензија женскиот ракометарен клуб „Гевгелија“од Гевгелија […]

Uncategorized

АПХ Момент Плус на Скопскиот Маратон

И оваа година АПХ Момент Плус се приклучува кон Скопскиот Маратон и во име на здружението  имаше свои претставници. Благодарение на организаторите на Скопски Маратон и прекрасните : Гордана Кузмановски-Николовска […]

Uncategorized

Вардар и Металург ОСТАНИ БЕЗ ЗДИВ ЗА ЛИЦАТА СО ПХ

  Здружението за пациенти со пулмонална хипертензија  кампањата за подигање на јавната свест за посетоење на ретките болести и пулмоналната хипертензија која е прогресивна хронична неизлечлива болест на белите дробови […]

Uncategorized

Центарот„Мајка Тереза“даде подршка на пациентите со Пулмонална Хипертензија

Центарот „Мајка Тереза“ Гевгелија се приклучи во активноста глобален поздрав #globalwave4ph .Фото кампања на социјалните медиуми со цел да се подигне свеста за Пулмоналната Хипертензија,да се покаже единство за луѓето што […]

Uncategorized

ПД***Кожуф*** Гевгелија остана без здив за пациентите со ПХ

Планинарско друштво Кожуф Гевгелија  Планинарското Друштво*Кожуф* Гевгелија останаа без здив уште еднаш за пациентите со Пулмонална Хипертензија освојувајќи два врва овој викенд  врв на Беласица врвот Радомир како и врв […]

Uncategorized

Ракометарите останаа Без здив за пациентите со Пулмонална Хипертензија

Се приближува Светскиот Ден на Пулмноална Хипертензија 5 Мај. Поради тоа во месецот мај здруженијата околу светот  го одбележуваат овој ден . Како дел и полноправен член од Европската Асоцијација за […]